Jaké víno k sýrům?

Sýry měkké s plísní

Měkké sýry s plísní se hodí k bílým i červeným vínům. Doporučené odrůdy bílých vín: Aurelius, Pálava, Irsai-Oliver, Muškát moravský, Tramín. Doporučené odrůdy červených vín: Rulandské modré, Modrý Portugal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, André, Zweigeltrebe, Frankovka, Svatovavřinecké, Neronet, Merlot, Alibernet.

Sýry ovčí a kozí

K ovčím a kozím sýrům se hodí především bílá vína. Doporučené odrůdy: Chardonnay, Sauvignon, Müller Thurgau, Cabernet Sauvignon, Aurelius, Hibernal, Sylvánské zelené.

Sýry polotvrdé

K podávání polotvrdých sýrů jsou vhodná bílá i červená vína. Doporučené odrůdy bílých vín: Veltlínské zelené, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Chardonnay. Doporučené odrůdy červených vín: Modrý Portugal, Cabernet Moravia, Frankovka.

Sýry tvrdé

Tvrdé sýry se vhodně kombinují především s bílými víny. Doporučené odrůdy: Veltlínské zelené, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Aurelius.

Sýry zrající

Zrající sýry lze kombinovat s bílými i červenými víny. Doporučené odrůdy bílých vín: Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský. Doporučené odrůdy červených vín: vína typu Merlot.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *