Jaké víno k omáčkám?

Husté omáčky

K pokrmům s hustými bílými omáčkami jsou vhodná především bílá vína. Ke konzumaci hustých omáček se zvěřinou jsou vhodná červená vína. Telecí maso s jemnou omáčkou můžeme doplnit Veltlínským červeným raným. Doporučené odrůdy bílých vín: Veltlínské zelené, Chardonnay, Rulandské šedé. K tmavým hustým omáčkám podáváme červená vína Rulandské modré, Modrý Portugal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, André, Zweigeltrebe, Frankovka, Svatovavřinecké, Neronet, Merlot, Alibernet.

Kořeněné omáčky

Kořeněné omáčky se hodí především k červeným vínům. Doporučené odrůdy červených vín: Rulandské modré, Modrý Portugal, Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, André, Zweigeltrebe, Frankovka, Svatovavřinecké, Neronet, Merlot, Alibernet.

Smetanové omáčky

Smetanové omáčky se dobře kombinují s plnými bílými víny. Doporučené odrůdy: Rulandské šedé, Chardonnay, Rulandské bílé a Sauvignon.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *